Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Ковпаківського районного суду міста Сум Корольова Г.Ю. інформує про втручання в її діяльність

20 липня 2018, 12:59

У провадженні судді перебуває цивільна справа за позовом до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області про скасування наказу про звільнення та поновлення на  роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, в якій судовий розгляд до цього часу не завершений.

Крім того, 7 червня 2018 року до провадження судді також надійшла цивільна справа за позовом до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області про скасування наказу про переведення на іншу посаду, про визнання переведення на іншу посаду незаконним.

Ухвалою Ковпаківського районного суду міста Сум від 12 червня 2018 року відкрито провадження у справі. Зазначена ухвала суду в апеляційній інстанції не оскаржувалася.

Суддя зазначає, що на сьогодні судовий розгляд справи не завершений.

Однак, за повідомленням Корольової Г.Ю., 5 липня 2018 року до суду надійшла скарга в.о. начальника управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Сумській області, адресована Вищій раді правосуддя, щодо дисциплінарного проступку судді Корольової Г.Ю.

У скарзі особа зазначає, що 12 червня 2018 року суддя винесла ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за позовною заявою, яка, на його думку, не відповідає вимогам статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, тому у нього виникають сумніви щодо об’єктивності та неупередженості судді під час розгляду зазначеної справи.

Скаржник стверджує, що провадження у справі порушено саме суддею після того, як вже були подані аналогічні позови про скасування наказу про переведення, які розподілялись до розгляду іншими суддями, а Корольова Г.Ю., зловживаючи своїми процесуальними правами, відкликала їх.

Суддя Ковпаківського районного суду міста Сум Корольова Г.Ю. вважає, що подання скарги до Вищої ради правосуддя до закінчення судового розгляду має ознаки впливу на суд, є проявом неповаги до суду та має за мету перешкоджання у здійсненні правосуддя з метою постановлення судового рішення на користь заявника.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України