Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд міста Києва залишив без змін вирок, яким зрадника та дезертира засуджено до 13 років позбавлення волі

19 липня 2018, 21:49

18 липня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула провадження за апеляційною скаргою, поданою захисником обвинуваченого на вирок Подільського районного суду міста Києва від 08лютого 2018 року, яким особу визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 408(«Дезертирство»), ч. 1 ст.111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України.

Так, судом першої інстанції встановлено, що  військовослужбовець, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову не виконав наказу про прибуття до нового місця служби і залишився на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим був оголошений у розшук. У подальшому засуджений проходив військову службу в Збройних Силах Російської Федерації, а у листопаді 2016 року затриманий на території України правоохоронними органами.

Подільським районним судом міста Києва обвинуваченому призначено, на підставі ч. 1 ст. 70 («Призначення покарання за сукупністю злочинів») Кримінального кодексу України, остаточне покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 13 років позбавлення волі без конфіскації майна та, відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України з позбавленням військового звання – молодший сержант.

Апеляційний суд міста Києва, розглянувши повно і всебічно матеріали кримінального провадження, оцінивши зібрані та досліджені докази в їх сукупності, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду