Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі по обвинуваченню екс-Президента суд перейшов до стадії судових дебатів

18 липня 2018, 10:35

Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича закінчено дослідження письмових, аудіо- та відеодоказів, а також допит свідків обвинувачення та захисту.

Так, у період часу з 4 травня 2017 року по 17 липня 2018 року було проведено 63 судових засідання, досліджено понад 50 томів письмових доказів, прослухано та переглянуто години аудіо- та відеозаписів, які були надані суду прокурорами та захисниками, допитано 52 свідки, явку яких забезпечили сторони захисту і обвинувачення.

Рішенням Європейського суду з прав людини від 19 квітня 1993 року у справі «Краска проти Швейцарії» визначено, що ефективність справедливого розгляду досягається тоді, коли сторони процесу мають право представити перед судом ті аргументи, які вони вважають важливими для справи. При цьому такі аргументи мають бути почуті, тобто ретельно розглянуті судом. Іншими словами, суд має обов’язок провести ретельний розгляд подань (клопотань), аргументів та доказів, поданих сторонами.

З огляду на викладене, згідно позиції суду, в більше ніж 60 судових засіданнях, у понад рік слухання справи судом було у відкритому, рівноправному та змагальному процесі досягнуто ефективного, з точки зору справедливості, розгляду справи.

У судовому засіданні 17 липня 2018 року суд, вирішивши усі клопотання сторони захисту, перейшов до судових дебатів.

Наступне судове засідання відбудеться о 10:00 год. 30 липня 2018 року, під час якого планується заслухати промови в судових дебатах, як сторони обвинувачення, так і сторони захисту.

 

За повідомленням прес-служби суду