Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приховування інформації при зверненні за призначенням субсидії тягне кримінальну відповідальність

10 липня 2018, 09:33

До Недригайлівського районного суду з Роменської місцевої прокуратури надійшло на розгляд два обвинувальні акти(*) щодо мешканців смт. Недригайлів, які умисно приховали факт придбання членами сім'ї автомобілів протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, вартість яких перевищувала 50 000 гривень та незаконно отримали субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний сезон 2017-2018 року, заподіявши державі шкоди на суму 10 734 грн.
Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу Украйни як шахрайство, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману.
За обома обвинуваченнями відкрито судове провадження та призначено проведення підготовчих судових засідань на 07 серпня 2018 року.

Нагадуємо, що відповідно до ПОЛОЖЕННЯ про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995 р. № 848 (із змінами і доповненнями), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо: будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.


(*) Обвинувальний акт - процесуальний документ, яким завершується досудове розслідування та висувається обвинувачення особі у вчиненні злочину.

 

За повідомленням прес-служби суду