Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський районний суд м. Одеси спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену на сайті «048.ua»

22 червня 2018, 17:14

 

22 червня 2018 року на одеському сайті «048.ua» була оприлюднена новина про те, що «Одеський суд має намір звільнити справжніх терористів»

Як зазначається в публікації:

«Судья Приморского райсуда Одессы Сергей Кичмаренко (председатель суда) может выпустить на свободу четверых террористов банды "партизанское подполье", которые обвиняются в целом ряде терактов против волонтеров и патриотических сил в 2014-2015 годах.

Как сообщила потерпевшая от террористов общественная активистка Алевтина Короткая, на суд не вызываются пострадавшие, а их всего 12 человек.

А судебные процессы превратились вообще в большой антиукраинский спектакль, где террористам помогают даже прокуроры:

"Адвокаты этих террористов просто открыто насмехаются над теми, кто от терактов пострадал. Их высказывания привожу дословно: "Ну, и где эти, так называемые, потерпевшие? Нету? Хотелось бы посмотреть им в глаза! А может потерпевших никаких и не было?"

Прокурор в беседе с адвокатами террористов сказал, что лично он бы их уже отпустил

Активисты собираются на следующее заседание суда, чтобы не дать террористам выйти на свободу»

У свою чергу Приморський районний суд м. Одеси наголошує, що ця публікація є проявом тиску на учасників судового процесу, що є недопустимим, адже автор зазначає що активісти мають намір бути присутнім під час судового засідання з метою зриву судового процесу.

Дійсно, в провадженні суду вже тривалий час знаходиться справа стосовно тих осіб, яких підозрюють в створені терористичної організації. Однак, по незрозумілим причинам, потерпілі не з’являються до суду, також засідання неодноразово зривалося учасниками процесу.

Ст. 28 КПК України регламентує розумні терміни розгляду, та суд дійсно приймає всі дії для того, щоб розглянути справу у належний строк; виключно суд може виносити рішення по справі.

Головуючий по справі в свою чергу звернувся до УСБУ в Одеській області, в якому висловив своє відношення, щодо цієї ситуації та просить прийняти міри, згідно чинного законодавства.

Це вже не в перше, коли ЗМІ публікують недостовірну інформацію, яка стосується Приморського районного суду м. Одеси. Тому ми наполягаємо на тому, щоб у підготовці публікацій були використані лише перевірені факти. А якщо є якість сумніви – звертайтесь до прес-служби суду для уточнення інформації.

За повідомленням прес-служби суду