Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 4 років позбавлення волі засуджено особу за порушення правил дорожнього руху  

22 червня 2018, 16:00

Тростянецьким районним судом Сумської області 21 червня 2018 року винесено вирок відносно обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Обвинуваченого визнано  винним  у пред’явленому обвинуваченні за частиною 2 статті 286  КК України та призначено йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Обвинувачений  в судовому засіданні за пред’явленим йому обвинуваченням за частиною 2 статті 286  КК України винним  себе не визнав повністю і просив його виправдати.

 Допитавши свідків, дослідивши матеріали справи,  суд дійшов висновку, що аварійну ситуацію внаслідок порушення  Правил дорожнього руху створив обвинувачений і в результаті судового розгляду знайшло підтвердження лише його винуватості у наслідках, що настали.

 За таких обставин, суд вважає вину  гр.К. у пред’явленому обвинуваченні доведеною повністю. Дії  обвинуваченого К. суд кваліфікує за частиною 2 статті 286 КК України, тобто як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

 Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 588/1301/17

 

За повідомленням прес-служби суду