Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інклюзивний суд. Працюємо спільно для покращення доступу

22 червня 2018, 14:40

«Інклюзивний суд: основні поняття та шляхи розвитку», такі вкрай важливі та актуальні питання обговорювались сьогодні, 22 червня 2018 року, в Апеляційному суді Волинської області.

Тренери Наталія Чумак, голова Правління ГО «Інститут судового менеджменту» та Олег Полозюк, член Секретаріату Національної Асамблеї людей з інвалідністю України поділились з працівниками судів області  баченням щодо основних шляхів побудови інклюзивного суду та створення в сприятливих умов для осіб з інвалідністю.

 Учасники семінару обговорили і проблеми забезпечення транспортної, архітектурної та інформаційної доступності суду та будь-яких інших державних установ та громадських будівель, шляхи подолання інституційних, фізичних, інформаційних, ментальних та інші бар’єрів;

 Проведення семінару ініційовано Всеукраїнською громадською організацією осіб з інвалідністю «Правозахисна спілка людей з інвалідністю» спільно з Громадською організацією «Інститут судового менеджменту» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках реалізації судами Програми по забезпеченню безбар’єрного доступу до правосуддя для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення. Ініціативу підтримано Радою суддів України.

 Колектив Апеляційного  суду Волинської області працює для створення сприятливих умови, які дадуть можливість усім  людям ефективно реалізовувати свої права та свободи людини і громадянина.

За повідомленням прес-служби суду