Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд продовжить співпрацю з Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні

22 червня 2018, 10:19

Про це говорили голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, представник Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Пабло Матеу та заступник представника УВКБ ООН Ноель Калхун під час зустрічі 19 червня 2018 року.

Михайло Смокович зазначив, що адміністративні суди та Агентство ООН у справах біженців в Україні мають багаторічну історію успішної співпраці.

Пабло Матеу акцентував на позитивних зрушеннях у вирішенні спорів, що стосуються  захисту прав біженців. Окремо представник УВКБ ОНН в Україні згадав зразкове рішення Верховного Суду щодо виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам. «Це хороший приклад об’єктивного вивчення стану справ та відображення міжнародних стандартів», – зауважив він.

Ноель Калхун звернула увагу на те, що в Україні покращилась якість рішень стосовно шукачів притулку. «Останнє рішення Верховного Суду щодо захисту прав біженця з Сирії – демонстрація правильного використання поняття країни походження судом», – наголосила заступник представника УВКБ ООН. Втім, вона зауважила, що в судах існують різні підходи до вирішення такої категорії спорів.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про продовження співпраці у сфері навчання суддів, ознайомлення їх із міжнародною практикою вирішення подібної категорії спорів.

 

За повідомленням прес-служби суду