Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ярмолинцях судитимуть керівника підприємства, обвинуваченого у службовому підробленні і заволодінні бюджетними грошима

20 червня 2018, 17:12

На лаві підсудних Ярмолинецького районного суду опинився директор будівельного підприємства, якому інкримінують службове підроблення (ч. ст.. 366 КК України), заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України), а також цей же злочин, вчинений повторно (ч. 3 ст. 191 КК України).

За версією досудового слідства, у 2013 році керівник будівельного підприємства уклав договори з відділом освіти Ярмолинецької РДА про ремонт спортивного залу у одному з навчальних закладів міста. Будівельники свою роботу виконали, та от директор в акти виконаних робіт вніс недостовірні дані, завищивши обсяги. Райдержадміністрація перерахувала підприємству обумовлені угодами гроші, хоча на майже 147 тис. грн.. роботи фактично виконані не були.

Істину у справі встановлюватиме суд, ми ж нагадаємо, що згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду