Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді Подільського районного суду міста Києва Войтенко Т.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

20 червня 2018, 17:03

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко повідомив, що до Вищої ради правосуддя 18 червня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 15 червня 2018 року про продовження на два місяці строку тимчасового відсторонення судді Подільського районного суду міста Києва Войтенко Тетяни Віталіївни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України.

На обґрунтування клопотання керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. зазначає, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді. Сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя,  протягом дії попереднього рішення у зв’язку з особливою складністю кримінального провадження та необхідністю проведення слідчих дій.

У клопотанні зазначено, що детективами Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 20 червня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції за неправомірну вигоду для себе та третіх осіб здійснити вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, та одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Судді повідомлено про підозру 27 квітня 2018 року.

22 травня 2018 року заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. подано до Вищої ради правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Подільського районного суду міста Києва Войтенко Т.В. у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 29 травня 2018 року № 1540/0/15-18 суддю Подільського районного суду міста Києва Войтенко Т.В. тимчасово, до 27 червня 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У засідання Вищої ради правосуддя з’явився прокурор першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Вадим Кохно (на фото), який підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Артеменка, представника Генеральної прокуратури – прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Вадима Кохна та представника судді – адвоката Євгена Шкурідіна, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, продовжити до 20 серпня 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Подільського районного суду міста Києва Войтенко Тетяни Віталіївни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Переглянути фотоальбом

 Прес-центр судової влади України