Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпропетровському окружному адміністративному суді проведено "День відкритих дверей"  

19 червня 2018, 09:11

18 червня 2018 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом було проведено «День відкритих дверей». Цього разу до суду завітали студенти 3 курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з викладачами кафедри загальноправових дисциплін.

«Дні відкритих дверей» в суді проводяться не вперше. Мета таких заходів –підтримка загального рівня правової культури та вдосконалення правової освіти молоді, набуття необхідного рівня правових знань, підвищення поваги до права і довіри до судової влади, а також знайомство учасників заходу з роботою суду.

Під час заходу майбутні правники зустрілися з суддею Дніпропетровського окружного адміністративного суду Василем Ільковим та начальником відділу узагальнення судової практики, роботи зі звернення громадян та з доступу до публічної інформації Наталією Шумицькою.

Працівники суду ознайомили студентів з історією суду, з  роботою працівників апарату суду - секретарів, спеціалістів і помічників суддів. Розказали про функціонування програмного забезпечення роботи суду – ведення справи і документообігу (від моменту надходження і до завершення її розгляду) тощо.

У ході зустрічі студенти мали змогу дізнатися про роль адміністративних судів у забезпеченні прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин, юрисдикцію адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядок звернення до суду, процесуальний порядок розгляду справ.

Як вільні слухачі студенти відвідали й судове засідання під час розгляду адміністративної справи суддею ДОАС Василієм Ільковим.

По закінченню суддя побажав успіхів у навчанні та запросив студентів після закінчення навчання працювати в Дніпропетровському окружному адміністративному суді.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, викладачі та студенти висловили бажання стосовно подальших зустрічей.

 За повідомленням прес-служби суду