Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулася зустріч з делегацією Міністерства юстиції Киргизької Республіки  

12 червня 2018, 17:55

5 червня 2018 року суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Єгор Краснов, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Віктор Остапук та суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Валентина Курило зустрілися з делегацією Міністерства юстиції Киргизької Республіки.

Про судову реформу в Україні та конкурс до Верховного Суду гостей поінформував Єгор Краснов. Суддя КГС ВС приділив увагу змінам процесуальних кодексів, які стали більш уніфікованими, роботі касаційних судів та Великої Палати Верховного Суду, а також впровадженню нових механізмів для забезпечення можливостей комфортного та оперативного звернення громадян до суду. Зокрема, мова йшла про систему електронного суду, яка вже працює у тестовому режимі у 18 судах, в тому числі й у Верховному Суді.

Валентина Курило зазначила, що конкурс на посаду суддів Верховного Суду не має аналогів. Він був повністю відкритим, судді проходили перевірку не лише на знання, а й на доброчесність. Крім того, була максимально залучена громадськість – громадяни могли спостерігати за учасниками конкурсу під час співбесіди і за діями комісії. Раніше на посаду судді Верховного Суду не могли претендувати адвокати та представники наукової спільноти, нагадала суддя КЦС ВС. Об’єднання зусиль суддів, адвокатів і науковців позитивно вплинуло на результати спільної праці.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом проведення судової реформи в Україні та Киргизькій Республіці. Суддя ВСКР Дильфуза Боронбаєва наголосила, що в обох країнах є багато схожих проектів чи систем для вдосконалення роботи судів. Глава делегації, заступник Міністра юстиції Киргизької Республіки Максатбек Єсеналієв висловив зацікавленість у реформуванні законодавства у сфері виконавчого провадження та судових приватних виконавців в Україні.

Для представників делегації Міністерства юстиції Киргизької Республіки провели екскурсію в Кловському палаці.

До складу делегації увійшли представники Верховного суду Киргизької Республіки, Служби судових виконавців, Служби судових приставів, Європейського банку реконструкції і розвитку, а також радники з правових питань Міжнародної організації з права розвитку (IDLO) та Координатор програм IDLO. З української сторони участь у зустрічі взяли начальник відділу міжнародного протоколу Міністерства юстиції України Ярослав Новосьолов, заступник голови ДСА України Сергій Чернуцький, начальник відділу претензійно-позовної роботи ДСА України Сергій Сердиченко та керівник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар.

За повідомленням прес-служби суду