Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни до Цивільно процесуального кодексу України та їх застосування у судочинстві обговорили у Жовтневому районному суді м. Запоріжжя  

11 червня 2018, 16:45

    Судді, адвокати, представники вищих навчальних закладів, та інші фахівці в галузі права зібралися для обговорення  змін Цивільного процесуального кодексу України  та їх застосування у судочинстві.

     08 червня 2018 року Жовтневим районним судом м. Запоріжжя у співпраці з ГО «Запорізька правозахисна групи» БО та «БФ «Карітас Запоріжжя» проведено Круглий стіл на зазначену тему.

     Мета заходу була досягнута - судді, адвокати, теоретики та представники благодійних організацій обговорювали складні питання застосування цивільного процесу у неформальній обстановці доступними словами.  

    Голова Жовтневого районного суду м. Запоріжжя Скользнєва Наталія Георгіївна розкрила тему: «Врегулювання спору за участю судді».

     Зазначена тема дуже жваво обговорювалася учасниками заходу, тому що адвокати, які приймали участь у заході, щойно пройшли навчання по медіації, що перекликається з нововведеним  інститутом.

     «Це нововведення наразі перебуває на етапі свого формування та безпосереднього розвитку. До слова, в Канаді до 80% справ завершуються саме за допомогою досудового врегулювання за допомогою судді. Для досягнення таких цифр судді, адвокати та широкий загал повинні працювати в тандемі» - зазначила голова Жовтневого районного суду м. Запоріжжя.

      На відміну від судової процедури, врегулювання спору за участю судді дозволяє сторонам віднайти взаєморозуміння, зняти зайву емоційну напругу та налагодити взаємодію з метою прийняття найбільш взаємовигідного, а не компромісного рішення.

    Окрім того, під час заходу проведено низку дискусій щодо єдності судової практики, доступу до правосуддя, неприпустимості зловживання сторонами процесуальними правами.

     Учасники круглого столу висловлювали подяку за проведення заходу та навіть окреслили теми майбутніх Круглих столів.

 

За повідомленням прес-служби суду