Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири з половиною роки за гратами може провести обвинувачений за наркотики та зберігання пороху  

11 червня 2018, 16:09

                    Визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене повторно, ч. 2 ст. 309 КК України – незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно, ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне придбання, зберігання вибухових речовин та призначити покарання – 4 з половиною роки ув’язнення з конфіскацією усього майна, крім житла. Такий вирок виніс Ізяславський районний суд, затвердивши угоду про визнання винуватості між обвинуваченим і прокурором.

Обвинувачений – 42-річний раніше неодноразово судимий житель Ізяславщини. Як встановив суд, він заробляв продажем канабісу – особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено. Наприкінці минулого і на початку цього року кілька разів поліцейські здійснювали в нього оперативну закупку наркотиків. Також при особистому обшуку знайшли у нього паперовий згорток з канабісом – для власного споживання. А вже під час обшуку житла – ще й бездимний порох, що відноситься до вибухових речовин летальної дії.

Винуватість у інкримінованих йому правопорушеннях обвинувачений визнав повністю і уклав з прокурором відповідну угоду. У ній обидві сторони обумовили покарання за сукупністю злочинів – 4 роки і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна, крім житла.

«Із врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає не лише тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання», – зазначено у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду