Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді як впевнений крок до майбутньої професії  

08 червня 2018, 16:35

          Правова освіта має важливе значення у вихованні правової свідомості у громадян, поваги до закону і прав людини. Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.
       Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю з власної точки зору сформувати враження про судову систему та обрати напрямок професійної діяльності.

      За висловом великого математика XIX ст. П.Чебишева: «Теорія без практики мертва і безплідна, практика без теорії безкорисна і пагубна». Важливо отримати якісні теоретичні знання, але ще важливіше – застосувати їх на практиці. Саме тому, в комунікаційній стратегії Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області одним із заходів налагодження зовнішньої комунікації визначено проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді. Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області на постійній основі співпрацює в цьому питанні з багатьма вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів в галузі права. Як результат – кожного року в суді проходять виробничу практику студенти-правники, які закріплюють теоретичні знання практичними навиками. 2018 рік не став винятком, з 21 травня 2018р. по теперішній час студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» «Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана» Криворізького економічного інституту Кучеров Я.О. та Скирденко А.О. проходять виробничу практику в Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської обл.

 

Під час проходження практики, студенти, під керівництвом досвідчених фахівців, набувають практичного досвіду роботи у суді; ознайомлюються з організаційною структурою суду, посадовими обов’язками працівника апарату суду, комп’ютерними програмами, можливістю проведення судових засідань у режимі відео конференції; отримують практичний досвід в роботі з нормативно-методичною документацією.

       У дружньому колективі професіоналів судової системи молодь навчається новому та спостерігає за роботою суду зсередини.

      Сподіваємося, що знання та досвід, набуті студентами під час практичного навчання, стане для них у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

За повідомленням прес-служби суду