Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом узагальнено практику розгляду адмінсправ щодо домашнього насильства

16 квітня 2018, 17:27

            За перший квартал  2018 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглянуто 38 справ про притягнення до адміністративної відповідальності громадян, якими вчинено домашнє насильство.

            Частиною домашнього насильства є психологічне насильство, яке, нажаль, дуже поширене в нашому суспільстві. Підступність цього виду насильства полягає в тому, що людина, яка перебуває під постійним впливом психологічного насильства, навіть не підозрює, що з нею відбувається. Психологічне насильство проявляється у брутальному ставленні до родичів.

            Так, наприклад, постановою від 10 квітня 2018 Ізюмським міськрайонним судом Харківської області притягнуто до адміністративної відповідальності громадянина П., винного у вчиненні психологічного насильства.

            А саме, в середині березня 2018 року гр.П. вчинив сварку зі своєю матірю. В ході сварки гр. П виражався нецензурною лайкою та вимагав гроші, чим вчинив психологічне насильство . Дослідивши всі матеріали справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді громадських робіт строком на 60 годин.

            Також за аналогічні вчинки, згідно ст. 173-2 КУпАП України, вчинення домашнього насильства тягне за собою накладення штрафу або адміністративний арешт на строк до семи діб. В окремих випадках передбачена кримінальна відповідальність за цей вид злочинів.

 

За повідомленням прес-служби суду