Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правопросвітницький проект „Я маю право!” в апеляційному суді Одеської області

13 квітня 2018, 15:02

      Сьогодні, 12 квітня 2018 року, до апеляційного суду Одеської області завітав загальнонаціональний просвітницький проект «Я маю право!», який проводиться Міністерством юстиції України та його регіональними органами у співпраці з системою безоплатної правової допомоги за підтримкою USAID.

                                           

      За допомогою буклетів та правових консультацій громадян ознайомлено із правопросвітницьким​ проектом «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є сприяння розвитку правової культури в суспільстві, виховання поваги до права в Україні, підвищення рівня правових знань та вміння застосовувати їх на практиці. Відвідувачі дізнались про напрями роботи структурних підрозділів юстиції, новації у сфері державної реєстрації, систему примусового виконання рішень судів.

                                                          

     Спеціалісти Головного територіального управління юстиції Одеської області надали чіткі і зрозумілі поради, як діяти, аби захистити себе та свою малечу:

«Я маю право!»: вдосконалення законодавства щодо захисту прав дітей.pdf

«Як отримати аліменти?».pdf

«Я маю право!»: законодавче посилення захисту прав жінок і дітей.pdf

"Стоп насильство".

          Громадянам надано інформацію про те, як реалізувати своє право на виконання судового рішення:

Пам’ятка боржника

Пам’ятка стягувача

     Спеціалісти розповіли про наявність он-лайн сервісів Міністерства юстиції України, он-лайн платформ «Я МАЮ ПРАВО!», які значно прискорюють механізм реалізації громадянами своїх прав. Роздано інформаційні буклети, путівники та газети, де відображені новації та реформи, ініційовані Міністерством юстиції.

За повідомленням прес-служби суду