Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звернеться до Генеральної прокуратури України щодо злочину, вчиненого стосовно судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Марини Бондар

13 квітня 2018, 14:57

12 квітня 2018 року під час засідання Вищої ради правосуддя розглянуто повідомлення судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Бондар Марини Володимирівни про втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що до Вищої ради правосуддя 3 жовтня 2017 року надійшло повідомлення судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Бондар Марини Володимирівни про втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя під час розгляду заяви ПАТ «Кристалбанк» про заміну стягувача у виконавчих провадженнях, відкритих на примусове виконання виконавчих написів нотаріуса.

Як зазначила суддя, у день розгляду справи їй у мобільному додатку Viber почали надходити повідомлення від невідомої особи із вказівкою щодо порядку розгляду заяви ПАТ «Кристалбанк» та погрозами. Зокрема, у повідомленнях зазначалося про негативні наслідки для судді, а в одному з них вказано адресу її місця проживання.

5 жовтня 2017 року до Генеральної прокуратури України надійшло звернення судді Бондар М.В. про наявність ознак втручання у діяльність судді, яке відповідно до територіальної юрисдикції скеровано до прокуратури Дніпропетровської області.

Заступник прокурора Дніпропетровської області Ю.Черкашин повідомив ВРП, що 3 листопада 2017 року до Чечелівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області надійшло звернення судді Бондар М.В., яке було зареєстроване у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зазначеного відділення поліції. За результатами перевірки складено висновок про відсутність достатніх обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Водночас заступник прокурора Дніпропетровської області повідомив, що Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 4 за матеріалами єдиного обліку 12 березня 2018 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, досудове розслідування доручено слідчому відділенню Чечелівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області.

Під час перевірки встановлено, що на цей час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за повідомленням судді. В.Беляневич зазначив, що на підставі пункту 6 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вважає за необхідне звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування цього злочину.

Заслухавши доповідача – заступника Голови ВРП Вадима Беляневича Вища рада правосуддя 12 квітня 2018 року ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого стосовно судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Бондар М.В.

 Прес-центр судової влади України