Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок в справі за завідомо неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу

13 квітня 2018, 13:12

11.04.2018 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області виніс вирок в справі №577/1118/18 відносно громадянина В., який обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого с.259 ч.1 КК України.

Довідково: Стаття 259 КК України - Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. 

Громадянин В., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння в одному з парків міста, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, посягаючи на громадську безпеку, з власного мобільного телефону умисно зателефонував на спеціальну лінію оператора «102» ГУНП України в Сумській області та повідомив неправдиву інформацію про замінування залізничного вокзалу станції Конотоп. При цьому громадянин В. розумів, що поширена ним інформація, на яку відбулось відповідне реагування правоохоронних органів, загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками.

Вироком суду від 11.04.2018 року затверджено мирову угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та громадянином В. Громадянина В. визнано винним за ст.259 ч.1 КК України і призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Знаряддя злочину конфісковано в прибуток держави.

 

За повідомленням прес-служби суду