Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Чернівецької області для працівників апарату суду проведено тренінг “Покращення рівня навиків спілкування та роботи із людьми з інвалідністю”.

30 березня 2018, 13:08

Сьогодні, 30 березня 2018 року, в Господарському суді Чернівецької області для працівників апарату суду проведено тренінг на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи із людьми з інвалідністю”.

Метою проведеного  тренінгу було підвищення професійного рівня працівників апарату суду  щодо покращення навиків спілкування та роботи з людьми з інвалідністю, що, у свою чергу, буде сприяти належному забезпеченню доступу цих людей до правосуддя.

Прес-секретар суду Ніколаєва Ірина ознайомила присутніх із загальними поняттями про інвалідність, людей з інвалідністю, їх типами та видами,  охарактеризувала правовий статус людей з інвалідністю згідно українського законодавства.

В ході навчання учасники опанували загальні правила спілкування із людьми з інвалідністю, проаналізували комунікативно-психологічні особливості взаємодії із маломобільними групами населення, висловили свої думки та рекомендації щодо покращення спілкування із людьми з інвалідністю.

Головне, що кожен з працівників суду зрозумів, що основними принципами етики спілкування з людьми із обмеженими фізичними можливостями повинні бути: толерантність, рівноправ’я, розуміння, шанобливість, визнання, сприйнятливість. 

За повідомленням прес-служби суду