Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Апеляційного суду Рівненської області зустрівся з журналістами Першого місцевого телеканалу

30 березня 2018, 12:40

Ранкову каву голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович розділив з журналістами телевізійної радіокомпанії «Рівне 1». І, як ніколи, приводом для зустрічі стало не обговорення змін у чинному законодавстві, не перспективи оптимізації судів, і навіть не результати кваліфікаційного оцінювання, яке зараз проходять судді апеляційної інстанції. Представницю мас-медіа Інесу Павловську цікавила зовсім інша тема.

Олег Полюхович розповів журналісті, чому обрав професію судді, як відбувалось його професійне зростання, як він вибудовує ділові відносини в колективі, чи легко бути головою суду, хто для нього авторитет і які найближчі плани на майбутнє.

— Вперше головою суду мене обрали у 2012 році, — каже Олег Іванович. — Переді мною майже 23 роки суд апеляційної інстанції очолював Вадим Григорович Довгалюк. Я вважаю його не тільки професіоналом, чудовим адміністратором, але й взірцем людяності та добропорядності. Маючи такий приклад, я не можу дозволити вчиняти по-іншому, оскільки тепер я відповідаю і перед колективом, і за інтереси колективу.

Розповів Олег Полюхович і про свої уподобання. Маючи мало вільного часу, перевагу він все ж надає активному відпочинку.

Подорожі — найулюбленіше хобі голови суду. І  хоча переважна їх більшість проходить з найріднішими людьми — дружиною, донькою і сином, Олег Іванович завжди підтримує ініціативу колективу відвідати історичні куточки рідної країни, побувати у незабутніх місцях. Торік у вересні судді відвідали Страсбург та Гаагу, провели низку ділових зустрічей із представниками Європейського суду з прав людини й Міжнародного кримінального суду, намітили спільні заходи в Україні, один з яких уже відбувся наприкінці жовтня 2017 року за участі юриста ЄСПЛ, суддів та представників правоохоронних структур області.

Та найбільшим надбанням і гордістю Олега Полюховича є його діти: донька Діана та син Олег. І саме їх він вважає найціннішим подарунком долі. Донька-студентка і син-школяр сумлінно навчаються, досконало володіють іноземною мовою.

— Погодьтеся, від кожного з нас залежить, якою Україна буде завтра. Секрет такого успіху простий: кожен повинен вкласти частинку серця в обрану справу, навчитися поважати один і одного, і пам’ятати — кропітка праця — шлях до позитивних змін, — резюмував Олег Іванович.

 

За повідомленням прес-служби суду