Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Київської області проведено заняття з працівниками апарату суду "Тактика поведінки при спілкуванні з представниками ЗМІ".

30 березня 2018, 12:27

      

Начальником відділу організаційного забезпечення діяльності голови суду та його заступників Алімовою О.М. та помічником заступника голови суду Бражник Н.М. 30 березня 2018 року підготовлено та проведено планове заняття з працівниками апарату суду на тему: "Тактика поведінки при спілкуванні з представниками ЗМІ".

Основною метою заходу є розвиток комунікаційних навичок співробітників судової установи, емоційна стійкість при спілкуванні зі ЗМІ та представниками громадських організацій, розуміння обсягу власної компетенції під час спілкування з журналістами.

Завданнями проведного заходу є підвищення комунікативних навичок працівників суду; усвідомлення власного обсягу відповідальності  за повідомлену інформацію; усвідомлення кожним співробітником своєї участі під час розгляду справи судом; контроль над власною поведінкою як в судовому засіданні, так і після нього, тощо.

Під час навчання звернуто увагу на те, що під час виконання своїх посадових обов'язків працівник суду  має утримуватись  від висловлення своєї точки   зору  щодо законності та правомірності прияйнятих судових рішень. Водночас дозволяється пояснювати судові процедури у справах в межах своїх посадових обов'язків.

Наталія Миколаївна звернулась до присутніх з пропозицією дотримуватись порад  при спілкуванні з журналістами, які затверджені Рішенням Ради суддів України від 05 червня 2015 року № 62. Серед рекомендацій Ради суддів України - найголовнішу інформацію варто озвучувати на початку, говорити чітко і лаконічно, повідомляти лише правдиву інформацію, бути доброзичливими у спілкуванні з представниками ЗМІ.

У ході навчання виконувались ситуативні завдання з залученням секретарів судових засідань, консультантів суду, судових розпорядників. 

 

За повідомленням прес-служби суду