Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти коледжу відвідали Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

29 березня 2018, 14:49

      29 березня 2018 року до Мукачівського міськрайонного суду завітали студенти другого курсу спеціальність «Правознавство» Мукачівського аграрного коледжу у супроводі  викладачів юридичних дисциплін Пекар І.М. та Голубєва І.І.
      Даний захід проведено з метою інформування студентів про організацію здійснення судочинства, надання допомоги у формуванні професійної орієнтації, отримання вичерпної інформації про роботу апарату суду та ведення судового процесу.
          Зустрічали майбутніх правників помічник судді - Шин Ю.В. та прес-секретар  суду Малицька М.І.  
      В одному із залів суду, Ю.В.Шин розповіла студентам про історію створення суду та ознайомила присутніх із етичними та процесуальними нормами поведінки у приміщені суду а також про головну мету  судової системи , детально розповіла про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду.
      В свою чергу вона проінформувала присутніх про процедуру формування та впорядкування справ,  про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду, ознайомила з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.
       Повідомила студентам,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».
      Студенти  мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, склад суду,що розглядає дані справи.
      Ю.В.Шин провела оглядову екскурсію приміщенням суду, ознайомила студентів з інформаційними стендами  для громадян, з  роботою суддів та  працівників апарату суду.
       Колектив і керівництво Мукачівського міськрайонного суду  завжди сприяє тому, щоб подібні заходи відбувались якомога частіше та були максимально пізнавальними для студентів, адже вони покликані підвищити правову культуру студентів та, безумовно, допомагають набуттю першого професійного досвіду, практичних знань та більш чіткому розумінню специфіки роботи юриста у судових органах та під час представництва осіб в суді.
       Керівництво Мукачівського міськрайонного суду всебічно підтримує такі візити, адже вони надихають студентів професійно зростати і дуже важливі для становлення майбутніх юристів.
       Екскурсія в суд справила на студентів позитивне враження
       Студенти із задоволенням фотографувались на пам’ять.


                                                                                                                                                      

За повідомленням прес-служби суду