Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Житомирському райсуді Житомирської області проведено "День відкритих дверей"

29 березня 2018, 14:41

27 та 28 березня 2018 року у Житомирському районному суді Житомирської області відбувся черговий комунікаційний захід – «День відкритих дверей».

         Гостями суду були студенти другого курсу Житомирського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

 

         Зустрічала студентів керівник апарату Мосійчук Ніна Василівна, яка розповіла про роль загального суду у судовій системі, про новели судової реформи та ознайомила відвідувачів з правилами поведінки у суді.

         Далі студентів запросили до загального відділу (канцелярії), де начальник цього відділу – Морей Ганна Анатоліївна, розповіла правникам як здійснюється прийом та реєстрація вхідних документів, як оформлюються справи, як виконуються рішення суду. Також розповіла про об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями, який здійснюється за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

         Проте найцікавішим для гостей було відвідати зали судового засідання, оглянути кабіни для обвинувачених із захисним склінням, які повністю відповідають європейським стандартам.

         Заступник керівника апарату – Діденко Наталія Євгенівна розповіла студентам про те, що державна служба це публічна, професійна, політично неупереджена діяльність із виконання завдань і функцій держави, про вимоги до осіб, які претендують на вступ на державну службу, а також про те, що зайняти посаду державного службовця можна за умови обов’язкової участі та перемоги у конкурсі на зайняття вакантної посади.

 

         Цікавою була розповідь судді-спікера  - Дубовік Ольги Миколаївни про значення, відповідальність, сутність та певні обмеження професії судді, а також про те, що суддя повинен бути не тільки правником, а і в певній мірі психологом, оскільки морально-психологічні якості судді сприяють всебічному і об’єктивному розгляду справ, спокійному та неупередженому ставленню до людей.

 

Далі головний спеціаліст Прохоренко Володимир Вікторович розповів студентам про те, що прогрес в галузі інформаційних технологій не оминув і судову систему – завдяки режиму відеоконференції, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні поза межами приміщення суду.

Цікавим був виступ помічника судді Забродської Наталії Миколаївни, яка розповіла про специфіку своєї роботи та про посадові обов’язки помічника судді. Головним, серед багатьох інших, є - підготування проектів рішень.

         А головне – майбутнім правникам пощастило бути присутніми у судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження під головуванням судді Буткевича Максима Івановича та отримати маленький досвід у відправлянні правосуддя.

 

         Апарат суду сподівається, що зацікавив студенів діяльністю суду і суддівською професією та із задоволенням у подальшому буде сприяти таким заходам.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду