Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Миколаївської області вирішив, хто є належним відповідачем у загальноосвітній школі у разі оскарження відмови у прийомі на роботу

29 березня 2018, 14:15

23 жовтня 2017 року громадянин Мачарський М.Г. звернувся до директора Покровської ЗОШ І-ІІІ ступенів Маркітан А.В. із заявою про прийняття на роботу на посаду вчителя фізичної культури, яка була вакантною. 14 листопада 2017 року він отримав відповідь, в якій йому відмовлено у прийомі на роботу через те, що Врадіївським районним центром зайнятості на вказану посаду направлено іншу особу, яка має відповідну освіту і додаткові гарантії у працевлаштуванні. На думку Мачарського М.Г., підставою для відмови у прийнятті його на роботу стала упереджена думка відповідача.

 

 

Рішенням Врадіївського районного суду Миколаївської області від 10 січня 2018 року в задоволенні позову Мачарському М.Г. до директора Покровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Врадіївської районної ради Врадіївського району Миколаївської області про визнання відмови в прийнятті на роботу неправомірною, зобов’язання прийняти на роботу та укласти трудовий договір, відмовлено. Не погодившись з зазначеним рішенням, Мачарський М.Г. подав апеляційну скаргу.

 

 

28 березня 2018 року апеляційний суд Миколаївської області в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах Локтіонової О.В., Колосовського С.Ю., Царюк Л.М. розглянув  цивільну  справу за   апеляційною скаргою Мачарського М.Г. на рішення Врадіївського районного суду Миколаївської області від 10 січня 2018 року.

Згідно з постановою, колегія суддів апеляційного суду рішення Врадіївського районного суду Миколаївської області від 10 січня 2018 року  скасувала та ухвалила нове рішення про відмову в задоволенні позову через неналежного відповідача.

Суд апеляційної інстанції вважав, що належним відповідачем повинна виступати юридична особа - Покровська ЗОШ І-ІІІ ступенів Врадіївської районної ради Врадіївського району Миколаївської області, як роботодавець, а не її директор.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і внесена в Єдиний державний реєстр судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду