Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особа, що підозрюється у вчиненні замаху на контрабанду сильнодіючих речовин, залишиться під вартою

29 березня 2018, 11:34

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави у сумі 528 600 грн. щодо Гірасун Д., який підозрюється у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.201 КК України.  

           Уродженець Республіки Туреччини, Гірасун Д. підозрюється у тому, що він, у лютому 2018 року, діючи за попередньою домовленістю з іншою особою, в`їхав на автомобілі марки «IVECO» з напівпричепом марки «FRUEHAUF» у зону діяльності ВМО №3 митного поста «Черноморський» Одеської митниці ДФС, розташованого на території паромної переправи ДП «Морський торгівельний порт «Чорноморський» де намагався з приховуванням від митного контролю перемістити через державний кордон України расфасовані у поліетиленові пакети препарати «Nandrolona D» у кількості 200 ампул та «Danabol» у кількості 6000 пігулок, які містять сильнодіючі лікарські засоби – метадієнон та нандролон, сховавши їх у середині верхньої частини двигуна рефрижераторної установки напівпричепу. 

            Не погодившись з  ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси.  якою відносно Гірасун Д. був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави у сумі 528 600 грн., захисником підозрюваного – адвокатом Павленком А.Л. була подана апеляційна скарга, в який він поставив питання скасування узвали слідчого судді місцевого суду та ухвалення нової, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту на певний час доби, посилаючись на готовність Гірасун Д. активно приймати участь у всіх слідчих діях та на відсутність у нього намірів переховуватись від слідства. 

          Проте, під час розгляду апеляційної скарги захисника підозрюваного, апеляційний суд повністю погодився з висновками суду першої інстанції щодо обґрунтованості підозри, висунутої Гірасун Д. та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим відмовив в задоволенні апеляційної скарги, залишивши ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси без змін.

          Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному Державному реєстрі судових рішень за № 522/3245/18.  

 

За повідомленням прес-служби суду