Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою особу, що підозрюється у вчиненні ДТП, яка призвела до загибелі двох людей

29 березня 2018, 12:39

29 березня 2018 року апеляційним судом Одеської області була розглянута апеляційна скарга адвоката Сулакова О.П. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 16 березня 2018 року про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту Уманцю К.Ф.

         Двадцятиоднорічний мешканець м.Одеси Уманець К.Ф. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель декількох людей) а саме  у тому, що він 11 березня 2018 року, приблизно о 02 годині, керуючи автомобілем марки «Toyota Camry», рухаючись по вул. Балківській у м.Одесі з порушенням вимог п.п. 2.3 (б),  12.1  Правил дорожнього руху України,  не обрав безпечної швидкості руху, у зв’язку з чим втратив контроль над керуванням, в процесі заносу виїхав за межі проїзної частини де допустив наїзд на двох пішоходів, які від отриманих внаслідок ДТП тілесних ушкоджень померли на місці події. 

          Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси підозрюваному Уманцю К.В., був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України.     

            Зазначена  ухвала слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси була оскаржена до апеляційного суду Одеської області захисником підозрюваного – адвокатом Сулаковим О.П., який під час судового засідання суду апеляційної інстанції підтримав свою апеляційну скаргу та просив скасувати ухвалу слідчого судді місцевого суду і постановити нову, якою обрати підозрюваному Уманцю К.В. запобіжний захід у виді домашнього арешту, посилаючись на хворобливий стан підозрюваного та відсутність матеріальних претензій від потерпілих осіб в зв’язку з добровільним відшкодуванням  підозрюваним причиненої їм шкоди.  

            Розглянувши доводи апеляційної скарги захисника підозрюваного та матеріали провадження, апеляційний суд повністю погодився з висновками суду першої інстанції щодо обґрунтованості підозри, висунутої Уманцю К.В. та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим відмовив в задоволенні апеляційної скарги, залишивши ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси без змін.

          Відтак підозрюваний Уманець К.В. залишиться під  вартою, відповідно до ухвали слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси до 14 травня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду