Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криничанський райсуд Дніпропетровської області покращив умови перебування для людей з інвалідністю

28 березня 2018, 18:13

            Конституцією України кожній людині гарантовано право звернутись до суду для захисту своїх конституційних прав і свобод.      

                       З метою доступності до правосуддя  маломобільних груп населення (люди з інвалідністю у тому числі, візочники, з тимчасовими порушеннями здоров'я, літні люди, яким через вік та стан здоров'я важко самостійно пересуватися, вагітні жінки, батьки з дитячими візочками та  інші маломобільні групи населення) Криничанським районним  судом  вживаються відповідні заходи.

З урахуванням потреб людей з інвалідністю вхід до суду облаштовано кнопкою виклику.

         У суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відео-конференції, що значно полегшує  доступ  до правосуддя.

Наказом керівника апарату суду визначено відповідальну особу за доступ до правосуддя маломобільних груп населення під час їх звернення  до суду  (зокрема надання безпосередньої допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями.) Контактні дані відповідального: Плетінець Олена Василівна  тел. (05654) 9-29-86.

Відповідальний працівник  забезпечує  оперативний, зручний доступ до залів судових засідань, до канцелярії  суду для прийому та видачі документів, ознайомлення із матеріалами судової справи.

 Також керівником апарату суду проведено інструктаж з працівниками апарату суду щодо правил поводження, надання допомоги та сприяння доступності до приміщення  суду для  молобобільних груп населення, належного їх обслуговування.

 
 За повідомленням прес-служби суду