Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківська В.Л. повідомляє ВРП про тиск та втручання в її професійну діяльність

28 березня 2018, 18:00

До Вищої ради правосуддя 27 березня 2018 року надійшло повідомлення про втручання у діяльність судді Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківської Вікторії Леонідівни. У повідомленні зазначається, що 20 березня 2018 року під час проведення підготовчого судового засідання у справі за позовом до начальника Стрийського МБТІ про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою при  спільному проході й проїзді та встановлення земельного сервітуту позивачами вдруге було заявлено відвід судді у зв’язку з відсутністю у матеріалах справи документів, які підтверджують фальсифікацію доказів у справі. Заявники стверджували, що суддя не вирішувала їхні клопотання про витребування доказів у справі, суд мав вжити усіх необхідних заходів для забезпечення явки відповідачів у судове засідання.

Окрім того, на думку заявників, Бучківська В.Л. під час розгляду справи брала до уваги неправдиві докази, які містяться в матеріалах справи, та намагалася змінити позовні вимоги, покриваючи головного відповідача у справі, не витребувала документи, які свідчать про захоплення земельної ділянки та спільних воріт.

Під час зачитування суддею вступної частини ухвали суду про відмову в задоволенні заяви про відвід головуючого у справі позивачі поводилися протиправно: намагалися перешкодити проголошенню судового рішення, викрикували «ганьба». Після цього вийшли із залу судового засідання, однак згодом повернулися та продовжили викрикувати звинувачення на адресу судді щодо фальсифікації доказів і вчинення інших протиправних дій, намагаючись у такий спосіб перешкодити судді у здійсненні правосуддя.

Після закінчення судового засідання позивачі увірвалися до службового кабінету судді та, не реагуючи  на зауваження, погрожували Бучківській В.Л. «розправою у Вищій кваліфікаційній комісії України та інших судових органах». Суддя повідомляє: «Позивачі зазначали, що мене звільнять з посади і справу я слухати не буду, проклинали, вказували, що поставлять свічки в церкві за мій упокій та напишуть молебень за мою смерть та смерть членів моєї сім’ї». З огляду на зазначене суддя повідомила правоохоронні органи про факт втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя.

На підставі заяви судді Бучківської В.Л. до Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області, зареєстрованої 20 березня 2018 року, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Бучківська В.Л. вважає, що такі дії громадяни здійснюють, щоб залякати її та схилити до прийняття незаконного рішення.

Наведені обставини Бучківська В.Л. сприймає як тиск та втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених фактів та ухвалено відповідні рішення.

 Прес-центр судової влади України