Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області продовжив строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо «стрілка з «Белліні»

28 березня 2018, 14:10

 Ухвалою Київського районного суду м.Одеси від 02 лютого 2018 року було задоволено  клопотання захисника про повернення обвинувального акту відносно Андрієвського В.В., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296, ч.1 ст.122, ч.1 ст. 125, ч.1 ст.121, п.п.1,5,7 ч.2  ст. 115,  ч.1 ст.358 КК України, прокурору, як такого, що не відповідає вимогам кримінального процесуального закону.

Підставою для повернення обвинувального акту відносно Андрієвського В.В. прокурору, відповідно до ухвали Київського районного суду м.Одеси, з’явилась невідповідність зазначеного процесуального документа вимогам ст. 291 КПК України, а саме відсутність формулювання обвинувачення,  яке було висунуте Андрієвському В.В., окремо по кожному з інкримінованих кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, що Андрієвський В.В.  обвинувачується в тому, що він 09 грудня 2012 року приблизно о 01 годині 50 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та діючи з хуліганських спонукань, здійснив 3 постріли з нарізного карабіну «Вулкан-ТК» по фасадній частині кафе-бару «Белліні», розташованого по вул. Рішельєвській, 64 у м.Одесі, в результаті чого сторонній особі було спричинено вогнепальне поранення, яке є тілесним ушкодженням середньої тяжкості. Далі Андрієвський В.В., діючи з хуліганських спонукань увійшов до приміщення кафе-бару «Белліні» де, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи можливість настання суспільно-небезпечних наслідків та свідомо допускаючи їх настання, незважаючи на велику кількість відвідувачів кафе, відкрив неприцільну стрілянину, здійснивши 8 пострілів. В результаті дій Андрієвського В.В. двоє людей були вбити, одна людина зазнала тяжких тілесних ушкоджень, та ще одна – легких тілесних ушкоджень.      

Будучи незгодним з ухвалою Київського районного суду м.Одеси, прокурор подав апеляційну скаргу, у якій поставив питання про скасування зазначеної  ухвали.

Розгляд апеляційної скарги прокурора був назначений апеляційним судом на 27 березня 2018 року, проте у зазначений день апеляційна скарга розглянута не була через неявку у судове засідання захисника обвинуваченого Андрієвського В.В. – адвоката Мхітаряна О.С., який подав клопотання про відкладення розгляду справи в зв’язку з його перебуванням у відпустці.

Одночасно прокурор безпосередньо в судовому засіданні суду апеляційної інстанції звернувся з клопотанням про продовження строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно обвинуваченого Андрієвського В.В. на 60 діб, в зв’язку з чим апеляційний суд надав доручення Одеському обласному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити обвинуваченому Андрієвському В.В. захисника з числа захисників зазначеного центру для участі при проведенні окремої процесуальної дії – розгляду клопотання прокурора.

Таким чином, за участю захисника Одеського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кисельова Д.Д., апеляційний суд розглянув та задовольнив клопотання прокурора, продовживши строк дії запобіжного заходу у виді тримання під  вартою відносно обвинуваченого Андрієвського В.В. на 60 діб, а саме до 25  травня 2018 року, та, в зв’язку з перебуванням захисника обвинуваченого Андрієвського В.В. – адвоката Мхітаряна О.С. у відпустці, відклав розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу Київського районного суду м.Одеси від 02 лютого 2018 року про повернення обвинувального акту відносно обвинуваченого Андрієвського В.В. прокурору для усунення недоліків на 04 квітня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду