Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За керування автомобілем в стані наркотичного сп'яніння - рік без права керування транспортними засобами

26 березня 2018, 10:25

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1982 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій В. 07.02.2018 о 03:50 год. в м. Миколаєві, вул. Троїцька,6 керував т/з ВАЗ 2106 з явними ознаками  наркотичного сп'яніння (почервоніння очей, млява мова, блідність обличчя). Від проходження медичного огляду водій В. відмовився в медичному закладі в установленому законом порядку згідно акту №187. Своїми діями В. порушив вимоги п.2.5 ПДР України.

В. в судовому засіданні факти, викладені в протоколі, не визнав та пояснив, що від проходження медичного освідування на стан наркотичного сп'яніння відмовився, оскільки в нього не було фізіологічного бажання.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду