Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ та Проект Університету Квін Мері в Лондоні щодо надання технічної допомоги у створенні спеціалізованого суду з питань ІВ в Україні домовились про співпрацю

22 березня 2018, 18:11

22 березня 2018 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася робоча зустріч членів Комісії з Директором Дослідницького Інституту Квін Мері з питань інтелектуальної власності, Керівником Проекту Університету Квін Мері в Лондоні щодо надання технічної допомоги у створенні спеціалізованого суду з питань ІВ в Україні – Доктором Ноамом Шемтовим, виконавчим директором Інституту Глобального Права, Економіки та Фінансів, Менеджером Проекту – Професором Янісом Коккорісом, Менеджером Проекту Марією Тимофієнко та Координатором досліджень Проекту Ольгою Гургулою.

Основною темою зустрічі стало обговорення можливих напрямів співпраці в рамках надання Проектом технічної допомоги у створенні спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності в Україні.

Голова ВККСУ поінформував британських фахівців стосовно етапів конкурсу до Вищого суду  з питань інтелектуальної власності та вимог до кандидатів на посади суддів цього суду. Загалом процедура добору буде подібна процедурі, застосованій Комісією під час конкурсу до Верховного Суду, окрім спеціальних тестових запитань та практичних завдань, розроблених саме для конкурсу до ІР-суду.

Представники Проекту зазначили, що судова реформа в Україні має виняткову важливість для Уряду Великої Британії і пообіцяли Комісії всебічну підтримку в реалізації її повноважень під час конкурсу до патентного суду. Зокрема, у межах Проекту буде здійснено порівняльний аналіз провідних світових юрисдикцій щодо судочинства в галузі інтелектуальної власності та підготовку майбутніх суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Вищу кваліфікаційну комісію суддів України на зустрічі представили Голова Комісії Сергій Козьяков, член кваліфікаційної палати Тарас Лукаш та член палати з питань добору і публічної служби суддів Сергій Прилипко.

Довідково:

Метою Проекту Університету Квін Мері в Лондоні щодо надання технічної допомоги у створенні спеціалізованого суду з питань ІВ в Україні є надання рекомендацій уряду України щодо створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності з використанням досвіду провідних світових юрисдикцій щодо судочинства в галузі ІВ.

Головними завданнями Проекту є підготовка рекомендацій щодо створення та функціонування суду з ІВ на основі порівняльного аналізу провідних світових юрисдикцій щодо судочинства в галузі ІВ; допомога в підготовці законодавчого акта для забезпечення роботи суду з ІВ; проведення тренінгу для новообраних суддів.

Проект фінансується спільним Фондом Підтримки Належного Урядування Міністерства Великої Британії з Міжнародного Розвитку та Міністерства Закордонних Справ Великої Британії за підтримки Британського посольства в Україні.

 
За повідомленням прес-служби ВККСУ