Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ допустила 219 кандидатів на конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності

21 березня 2018, 12:29

 

За результатами розгляду документів, поданих від 234 кандидатів на конкурс до Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності (ІР-суд), ВККСУ допустила 219 кандидатів. Із них 94 жінки та 125 чоловіків.  

Про це повідомила член Комісії Тетяна Шилова під час Міжрегіонального судового форуму «Вища кваліфікаційна комісія: кадри вирішують усе!», що відбувся 19 березня 2018 року у селі Підгірці Київської області.  

Тетяна Шилова також зазначила, що 14 кандидатам було відмовлено у прийнятті документів, стосовно одного кандидата розгляд питання відкладено.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про судоустрій і статус суддів» кандидат може брати участь у конкурсі на заміщення вакантної посади через рік після прийняття рішення щодо його результатів на останньому конкурсі (кваліфікаційному оцінюванні). «Після довготривалих обговорень Комісія прийняла рішення допустити до конкурсу в ІР-суд кандидатів, які брали участь у конкурсі до Верховного Суду. Однак їх результати у цьому конкурсі братись до уваги не будуть», – наголосила член ВККСУ.  

Вона додала, що під час іспиту до Вищого суду з питань інтелектуальної власності передбачені вузькоспеціалізовані питання. І саме вони мають велике значення для того, щоб до суду прийшли фахівці із знаннями права у сфері інтелектуальної власності.

До створення тестової бази конкурсу та аналізу завдань були залучені фахівці з Національної школи суддів та Інституту інтелектуальної власності.

Процедура конкурсу буде подібною до конкурсу у Верховний Суд. Усі кандидати пройдуть спеціальну перевірку уповноваженими органами СБУ, НАЗК, НАБУ тощо, включаючи ГРД, складуть іспити, психологічні тести, а також пройдуть співбесіди з членами ВККСУ за результатами аналізу досьє.  

Нагадаємо, конкурс до IP-суду оголошено 30 вересня 2017 року на 21 посаду. Наразі на одне місце претендують десятеро кандидатів. Серед допущених – 206 суддів, шестеро патентних повірених, п’ятеро адвокатів та двоє – із сукупним стажем. Найбільше кандидатів у віці від 30 до 39 років – 130, від 40 до 49 – 57, від 50 до 59 років – 29 кандидатів, троє – старше 60 років.

 За повідомленням прес-служби ВККСУ