Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особи, які самоправно зайняли жиле приміщення, виселяються без надання їм іншого жилого приміщення

16 березня 2018, 10:33

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга представника М.О.С. – С.Т.В., в якій відповідач просив скасувати рішення суду, яким позовні вимоги Б.І.М. задоволено, виселено М.О.С. з квартири по вул. Махачкалінська в м.Одесі без надання іншого житлового приміщення.

На думку відповідача, рішення суду першої інстанції постановлене із неповним з’ясуванням обставин, що мають значення для справи, невідповідністю висновків суду обставинам справи, порушенням норм матеріального та процесуального права.

Відповідно до матеріалів справи, на підставі рішення виконкому Суворовської районної Ради народних депутатів від 20 березня 1992 року позивач отримав ордер на квартиру по вул. Махачкалінська в м.Одесі складом сім’ї чотири особи – Б.І.М., дружина Б.В.І., донька П.С.М. та син Б.С.І.

В квартирі проживає та зареєстрована дочка дружини Б.В.І. від першого шлюбу, відповідачка по справі – К.С.М. та її чоловік М.О.С., який проживає в квартирі без реєстрації.

На протязі тривалого часу відповідачі систематично вчиняють дії, які принижувють його людську честь та гідність, зробили нестерпним, неможливим їх сумісне проживання. Зазначене виразилося в нанесенні йому тілесних ушкоджень, використанні щодо нього нецензурної мови та погроз фізичної розправи. З приводу неправомірних дій відповідачів позивач неодноразово звертався з відповідними заявами до Суворовського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області.

Позивач вказує про те, що відповідач перешкоджає йому у користуванні квартирою, що робить неможливим спільне проживання в одній квартирі.

При розгляді даної справи суд прийняв до уваги, що, відповідно до письмової довідки від 21.06.2017 року, яка надійшла до суду з Відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, відповідач зареєстрований за адресою м.Одеса, проспект Добровольського.

Відповідно до ч.3 ст.116 ЖК УРСР, особи, які самоправно зайняли жиле приміщення, виселяються без надання їм іншого жилого приміщення.

Таким чином, розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу представника М.О.С. – С.Т.В., колегія суддів судової палати з розгляду цивільних апеляційного суду Одеської області постановила апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Суворовського районного суду м.Одеси від 11 липня 2017 року – без змін.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 523/1808/17

 

                                                                                              За повідомленням прес-служби суду