Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КАС ВС розпочалася підготовка суддів окружних адміністративних судів

13 лютого 2018, 10:35

У Касаційному адміністративному суді у Складі Верховного Суду розпочався курс підготовки для підтримання кваліфікації суддів окружних адміністративних судів, який триватиме з 12 до 15 лютого 2018 року. Навчання проводиться за програмою Національної школи суддів України (далі – НШСУ).

Відкрили навчальний захід Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та начальник відділу  підготовки суддів Національної школи суддів України, заслужений юрист України Іван Балаклицький.

Михайло Смокович привітав суддів окружних адміністративних судів і розпочав навчальний курс з лекції щодо новел законодавства, проблемних питань застосування Кодексу адміністративного судочинства.

Протягом навчання з лекціями також виступатимуть судді Верховного суду у Касаційному адміністративному суді Ірина Желтобрюх, Володимир Бевзенко, суддя Вищого адміністративного суду України Любов Гончар, заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Михайло Цуркан, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб Жанна Лук’яненко, головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя Національної школи суддів України Наталія Ахтирська, а також науковці і провідні юристи.

Під час навчального курсу планується висвітлити питання щодо особливостей застосування загальних положень Кодексу адміністративного судочинства України, перегляду судових рішень в адміністративних справах, підсудності справ адміністративного судочинства, застосування Європейської конвенції з прав людини та  практики Європейського суду з прав людини, а також стосовно антикорупційного законодавства.

Крім цього буде проведено тематичні тренінги «Актуальні питання податкового права» та «Докази і доказування в адміністративному судочинстві».

 

Детальніше з програмою підготовки суддів окружних адміністративних судів можна на офіційному веб-сайті НШСУ за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду