Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Миколаївського суднобудівного заводу заборгованість за послуги по стоянці судна

27 грудня 2017, 16:11

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов військової прокуратури Миколаївського гарнізону  в інтересах держави в особі Державного концерну «Укроборонпром» та ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості за договором.

Встановлено, що у червні 2015 року між державним підприємством  «Суднобудівний завод імені 61 комунара» та відповідачем по справі був укладений договір про надання послуг, відповідно до умов якого виконавець надає замовнику послуги по стоянці судна «Федор Кузнєцов» біля набережної заводу за розцінками узгодженими сторонами, а замовник здійснює їх оплату.

Під час розгляду справи судом встановлено, що за спожиті в 2016 році послуги відповідач заборгував заводу суму понад 60 тис. грн., яку у встановлені договором строки не сплатив.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов та стягнув з відповідача на користь Миколаївського суднобудівного заводу заборгованість в сумі 60602,06 грн.

Рішення по справі № 908/1254/17 від 02.11.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

 

За повідомленням прес-служби суду