Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Люботинський міський суд Харківської області відвідали школярі в рамках Всеукраїнського тижня права.

12 грудня 2017, 08:28

На виконання плану заходів з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права, затвердженого розпорядженням КМУ від 23.08.2017 року        № 579-р, листа ТУДСА України в Харківській області від 25.09.2017 року    № 06-15/2240/17 та з  метою підвищення ефективності організації діяльності суду, надання можливості громадянам вільного доступу до інформації про діяльність Люботинського міського суду Харківської області, а також забезпечення відкритості та прозорості у його діяльності, підвищення довіри громадян, формування у них поваги до права, Люботинський міський суд Харківської області повідомляє.

День відкритих дверей у Люботинському міському суді Харківської області був проведений 11 грудня 2017 рокуо10.00 годині.

У призначений час до Люботинського міського суду Харківської області завітали старшокласники 7 загальноосвітніх шкіл м. Люботин, які мріють бути юристами.

Відкрив зустріч В.О. Голови Люботинського міського суду Харківської області Малихін О.О., який змістовно розповів про історію будівлі Люботинського міського суду, яку було споруджено ще у 1915 році. Керівник апарату Люботинського міського суду Харківської області Калиненко Маргарита Євгенівна розповіла, що сучасний Люботинський міський суд Харківської області оснащений всім необхідним для ведення судових процесів, новітньою системою відеоконференцзв’язку. Зали судових засідань мають необхідну апаратуру, судді та працівники апарату забезпечені оргтехнікою на належному рівні.

Крім того, керівник апарату Люботинського міського суду Харківської області Калиненко Маргарита Євгенівна у своєму виступі визначила роль судової влади в Україні, роль верховенства права в державі та необхідності відповідності, та принципу верховенства права судових рішеннях.

Помічник голови  суду  Нескоромна Ю.О. розповіла про роль судової гілки влади в державі та у житті кожної людини, про судоустрій та статус суддів основні принципи правосуддя в Україні та побудову судової влади згідно цим принципам та конституційним засадам поділу влади в Україні, відповідно до яких, кожне судове рішення може бути оскаржене у вищий судовій інстанції, аж до Європейського суду з прав людини, розповіла про порядок оскарження судового рішення у Європейському суді, адже, зважаючи на сьогодення, це питання стає дедалі все найбільш актуальним.

Помічник голови Люботинського міського суду Харківської області – Нескоромна Ю.О. ознайомила учнів з функціональними обов’язками помічника судді.

Секретар судового засідання Люботинського міського суду Харківської області – Косенко С.В.  розповіла про роботу секретаря судового засідання, роль в судовому процесі ,основні вимоги до працівника апарату суду, а саме яка необхідна освіта, в яких учбових установах її можливо отримати, що при прийнятті на роботу на посаду держслужбовця проводиться конкурс.

Секретар Люботинського міського суду Сльота А.М. ознайомила старшокласників з роботою канцелярії суду, рухом справ у суді, також з порядком надходження, розгляду цивільних та кримінальних справ і проваджень.

Помічник судді Люботинського міського суду Харківської області  Санжаровський С.С. ознайомив старшокласників із облаштуванням залу судових засідань, дуже цікаво розповів, як відбувається розгляд справ у судовому засіданні та про правила поведінки присутніх під час судового розгляду справ, розповів про фіксацію судового процесу технічними засобами та як відбувається судовий розгляд з застосуванням відеоконференцзв’язку.

Після виступу керівник апарату Люботинського міського суду Харківської області Калиненко Маргарита Євгенівна провела екскурсію по приміщенню Люботинського міського суду Харківської області. Кожний з працівників апарату суду розповів про свою роботу та про свою роль щодо підготовки до розгляду судових справ. Учні ознайомились з роботою канцелярії суду, рухом справ у суді, також з порядком надходження, розгляду цивільних та кримінальних справ і проваджень, з процесом складення та прийняття судових рішень по справам, звернувши увагу на оформлення справ.

 Підведення підсумків лекції було проведено з старшокласниками цікаву бесіду в формі запитання відповідь.

Одночасно повідомляємо, що у Люботинському міському суді Харківської області завершився творчий конкурс малюнків серед учнів будь-якої вікової категорії загальноосвітніх шкіл м. Люботин, за темами для малюнків: «Суд очима дітей», «Образ українського судді», «Зал судового засідання», «Працівники суду», «Правопорушник та суддя», «Феміда», «Процес судового засідання», «Оголошення судового рішення», «Українське правосуддя майбутнього», який тривав з 27 жовтня  2017 року по 06 грудня 2017 року. Діти прийняли активну участь у конкурсі. Ознайомитися з творчістю дітей можна в холі суду на першому поверсі. Журі, за результатами проведеного оцінювання оголосили переможця у кожній із вікових категорій, та розподілили призові місця серед учасників конкурсу. Кожному учаснику, який приймав участь у конкурсі вручено диплом за участь у щорічному проведенні  дня відкритих дверей Люботинського міського суду Харківської області  в рамках творчого проекту «Суд очима дитини».

Наприкінці зустрічі керівник апарату Люботинського міського суду Харківської області Калиненко Маргарита Євгенівна побажала усім успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає. Викладачі шкіл привітали всіх робітників суду з наступаючим професійним святом – Днем працівників суду, побажали натхнення в роботі, здоровۥя та сімейного благополуччя.

Всім учасникам висловлюємо подяку за творчість!

За повідомленням прес-служби суду