Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закарпатський окружний адміністративний суд відвідали школярі в рамках Всеукраїнського тижня права

11 грудня 2017, 10:05

     Учні дев’ятих класів в межах шкільної програми розпочали вивчати правознавство, а тому Закарпатський окружний адміністративний суд ініціював цей захід з метою  підвищення загального рівня правової культури молоді, формування  поваги до суду, пропагування доступності суду для громадян та забезпечення прозорості й відкритості діяльності установи. 

     Так восьмого грудня 2017 року учні Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка м. Ужгорода відвідали Закарпатський окружний адміністративний суд.

     У програмі  заходу - екскурсія приміщенням суду, огляд робочих кабінетів, залу судових засідань, ознайомлення з інформаційними стендами  для громадян, з  роботою суддів, працівників апарату суду та відвідування судового засідання.

     Заступник керівника апарату Закарпатського окружного адміністративного суду Тетяна Погоріляк провела оглядову екскурсію по суду, під час якої учні отримали інформацію про роботу відділу документального забезпечення та режимно-секретної роботи, відділу діловодства та аналітично-статистичної роботи, розповіла гостям про історію створення суду, правила поведінки в суді.

     Про особливості роботи Закарпатського окружного адміністративного суду, про справи, які підсудні адміністративним судам, про  завдання адміністративного судочинства,   яке полягає в захисті прав та законних інтересів особи  від порушень з боку органів влади, в доступній і цікавій формі розповів школярам  суддя-спікер, заступник голови суду Сергій Рейті.

     Знову ж таки, традиційно,  найцікавішим моментом у програмі Дня відкритих дверей для школярів було відвідання судових засідань, після чого з позитивними враженнями  виявили бажання і в подальшому приймати участь у таких заходах в Закарпатському окружному адміністративному суді.

За повідомленням прес-служби суду