Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники суду взяли участь у правових дебатах до Всеукраїнського дня права у Калуському коледжі економіки, права та інформаційних технологій

08 грудня 2017, 16:38

В рамках Всеукраїнського тижня права  07 грудня 2017 року керівник апарату суду Світлана Костів, адвокат Марія Кулик та помічник судді Софія Брусак взяли участь в якості суддів для визначення переможців у дебатах, який проходив у Калуському коледжі економіки, права та інформаційних технологій Івано – Франківського національного, технічного університету нафти і газу.

В дебатах змагалися учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 м. Калуша та студенти І курсу спеціальності «Правознавство» Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій. Дебати були організовані та проведені працівником апарату суду, викладачем ІІ категорії циклової комісії з права Олегом Ониськівим на тему: «Зменшення віку настання кримінальної відповідальності є ефективним методом запобігання «Дитячої злочинності»».

Керівник апарату Світлана Костів наголосила, що  не зважаючи на те, що вік кримінальної відповідальності закріплений законодавцем у Кримінальному кодексі та встановлений ст. 22, за якою підлітки несуть кримінальну відповідальність починаючи з досягнення 14 віку. Все ж питання зниження цього віку є одним з найбільш дискусійним в науці кримінального права.

Учні та студенти продемонстрували своє вміння вести дискусію, наводили аргументи та доказову базу. Врешті викладені аргументи учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 м. Калуш виявилися переконливішими і в кінцевому результаті вони отримали перемогу.