Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено зустріч голови Стрийського міськрайонного суду Львівської області з прокурором місцевої прокуратури та представником Національної академії прокуратури України з питань пробації

08 грудня 2017, 12:49

 

06 грудня 2017 року в приміщенні Стрийського міськрайонного суду Львівської області відбулась зустріч голови суду Бораковського В.М. з прокурором Стрийської місцевої прокуратури Львівської області Леськовичем І.Б. та начальником відділу Національної академії прокуратури України п.Петровською Л.О.

Метою зустрічі було обговорення  концептуального питання застосування Закону України "Про пробацію"  та перспективи розвитку інституту пробації, а також подальше співробітництво у цьому напрямі, оскільки пробація в Україні є відносно новим інститутом.

На сьогодні інститут пробації в Україні закріплено законодавчо, однак існують відповідні проблеми щодо його практичної реалізації співпрацім судової системи, прокуратури та служби пробації - так як основною метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

За повідомленням прес-служби суду