Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов судді Демидової до Громадської ради доброчесності: визнати протиправним та скасувати Рішення

08 грудня 2017, 10:59

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив частково позов Алли Демидової до Громадської ради доброчесності, третя особа – Вища кваліфікаційна комісія суддів України. Зокрема, суд ухвалив рішення – визнати протиправним та скасувати Рішення Громадської ради доброчесності  щодо затвердження нею Висновку про невідповідність Демидової Алли критеріям доброчесності та професійної етики.

Часткове задоволення позову на думку суду, у повному обсязі відновлює права та законні інтереси позивача.  

У зв’язку із закінченням розгляду справи, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій зауважив, що незважаючи на суспільний резонанс і те, що судді та представники ГРД, ВККС були втягнуті у публічну дискусію, даний позов був розглянутий виключно на підставі законодавства та принципу верховенства права. «Ухвалюючи відповідне рішення, суд послуговувався Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, рішеннями Європейського суду з прав людини, а також роз’ясненнями Ради Європи з приводу суддівської кар’єри та суддівської незалежності, звертався до документів Консультативної ради європейських суддів, які також обговорювали ці питання», - наголосив Арсірій.

 Він також висловив жаль щодо того, що незважаючи на численні виступи у пресі,  жодний із членів ГРД не прийшов до суду і не висловив свою позицію ані усно, ані письмово, що не дало суду проаналізувати альтернативну точку зору, водночас доводи третьої особи – ВККС були ретельно досліджені та використані при написанні постанови. 

 

За повідомленням прес-служби суду