Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іршавський районний суд відвідали учні Ільницької ЗОШ І-ІІ ступенів

07 грудня 2017, 16:23

      06 грудня 2017 року Іршавський районний суд Закарпатської області відвідали учні 8-9-х класів Ільницької ЗОШ І-ІІ ступенів в рамках тижня правових знань. Цю зустріч для них організували вчитель історії та правознавства Палош Д.Д. та шкільний психолог Чубирко О.Ю.

     Зустріч проходила в залі судового засідання з керівником апарату суду Вежделом А.А. та його заступником Бажів В.І., які коротко ознайомили учнів школи з історією судочинства на Іршавщині та основними принципами роботи судів загальної юрисдикції загалом.

     Відвідувачі отримали загальне уявлення про специфіку роботи суддів та працівників суду: помічників суддів, секретарів судових засідань, секретарів суду, судових розпорядників та інших.

     Також у доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

    Допитливі учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, за які злочини тощо.

     На завершення діти подякували працівникам суду за цікаву та змістовну екскурсію, а керівник апарату суду побажав учням школи успіхів у навчанні.

 

За повідомленням прес-служби суду