Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено День відкритих дверей в Апостолівському районному суді

07 грудня 2017, 15:25

 

    05 грудня 2017 року в Апостолівському районному суді Дніпропетровської області проведено День відкритих дверей.

     Участь у заході взяли учні 10-11 класів Апостолівської загальноосвітньої середньої школи  №3.

Керівник апарату суду Курічова Вікторія Миколаївна ознайомила учнів з діяльністю канцелярії суду, працівників апарату суду та нововведеннями у законодавстві з питань судоустрою.

Учням було цікаво дізнатися, що в Апостолівському суді фіксування судових процесів відбувається за допомогою технічних засобів звукозапису; працюють 2 відеоконференцзали, в яких за клопотаннями сторін у справі є можливість слухати справи дистанційно, без фізичної присутності осіб у залі судового засідання, не витрачати час і кошти на поїздку до суду в іншій місцевості.

          Старший судовий розпорядник Камінський Дмитро Сергійович ознайомив присутніх з особливостями роботи служби судових розпорядників, які забезпечують порядок в судових засіданнях, дотримання всіма учасниками процесу правил поведінки в суді і навіть мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, якщо учасники судового процесу проявляють неповагу до суду і не реагують на зауваження головуючого у справі судді.

       Архіваріус Кушкевич Лілія Іскендерівна показала відремонтоване і обладнане відповідно до сучасних вимог приміщення архіву суду, в якому зберігаються справи з 1954 року і повідомила учнів про особливості своєї роботи, зазначивши, що в суді є справи тимчасового, тривалого і навіть постійного зберігання (наприклад, справи про всиновлення).

             Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, інформаційних стендів, інноваційних технологій, що сприяють роботі суду і громадян.

         Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, викладачі та учні висловили бажання стосовно подальших зустрічей, повідомляє прес-секретар суду