Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права: до Золочівського районного суду Харківської області завітали вихованці місцевих навчальних закладів

07 грудня 2017, 15:20

        5 грудня 2014 року в межах проведення Всеукраїнського тижня права до Золочівського районного суду Харківської області завітали учні 4 – 5  класів Золочівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 та учні 9-10 класів Довжанського НВК.

    

          Школярі ознайомлені з принципами роботи суду та суддів, прослухали коротку розповідь про символ правосуддя – давньогрецьку богиню права, законності й порядку Феміду.

                             

        Учням молодших класів проведено коротку лекцію з демонстрацією відповідних відеороликів про права дітей, після чого проведено вікторину на зазначену тему та вручено пам’ятки про права дітей.

                           

         6 грудня 2017 року  до Золочівського районного суду  завітали учні  5  класу КЗ "Золочівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Дітям показали  приміщення суду:  кабінети працівників  суду, кабінет судді, архів,  приміщення  для утримання обвинувачених та розміщення конвою, зали судових засідань. Працівники суду  коротко ознайомили учнів зі своїми  посадовими обов`язками. 

                          

         В залі судових засідань діти   побачили  місце  для  утримання підвартних за склом. Учні дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з надгрудним  знаком та суддівським молотком, які є  символом влади судді та його правом здійснювати свої повноваження в судовому засіданні. 

                           

     07.12.2017 до Золочівського районного суду Харківської області завітали учні  Малорогозянського НВК старших класів та були детально ознайомлені з  роботою суду. Дітям проведено  екскурсіїї  по кабінетам канцелярії, секретарів судових засідань, суддів та  архіву. 

                            

 

                               

        Учням  була прочитана лекція по кримінально адміністративній  та цивільній  відповідальності неповнолітніх.