Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Нововоронцовського районного суду публічно звернулися щодо посилення охорони приміщення суду

07 грудня 2017, 10:32

РІШЕННЯ

зборів суддів Нововоронцовського районного суду Херсонської області № 17

 

05.12.2017 року                                                                                                           смт. Нововоронцовка

 

За результатами вивчення листа загальних зборів суддів Нікопольського міськрайонного суду  Дніпропетровської області від 01.12.2017 року, що надійшов на електронну адресу Нововоронцовського районного суду Херсонської, відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положення про збори суддів Нововоронцовського районного суду Херсонської області, збори суддів, -

 

ВСТАНОВИЛИ:

 

Обговоривши надісланий лист загальних зборів суддів Нікопольського міськрайонного суду  Дніпропетровської області від 01.12.2017 року, вважаємо за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1 статті 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Згідно п. 2 ч.1 статті 152 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», до повноважень Державної судової адміністрації України відноситься забезпечення належних умов діяльності судів, а відповідно до п. 14 ч.1 статті 152 – здійснення контролю за діяльністю Служби судової охорони.

В розділі XII Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в п. 46 Державній судовій адміністрації України встановлено завдання  з терміном до 1 січня 2018 року про забезпечення виконання в повному обсязі повноважень  Службою судової охорони.

На період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюється підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України.

На сьогоднішній день в Нововоронцовському районному суді Херсонської області постійна належна охорона, як і в інших судах України, відсутня.

Завдання, що виконують працівники поліції по забезпеченню охорони та підтримання громадського порядку в суді, є недостатніми.

Події 23-24 жовтня 2017 року в Святошинському районному суді м. Києва та трагедія, що сталася 30.11.2017 року в Нікопольському міськрайонному суді Дніпропетровської області, свідчать про неналежне забезпечення охорони та безпеки суддів, працівників апарату суду, учасників судового процесу, громадян, що перебувають у приміщеннях судів України.

Необхідно зауважити, що в той час, коли на території України проводиться АТО для відновлення цілісності кордонів держави, питання безпеки українців повинно бути пріоритетним. Особлива увага в цьому питанні повинна приділятись областям, що межують з тимчасово окупованими територіями. АРК є однією з окупованих територій та безпосередньо межує з Херсонською областю.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення безпеки в суді, обмеження вільного доступу до приміщення суду осіб, які можуть перешкоджати роботі суду та можуть становити загрозу для працівників суду, учасників судового процесу, відвідувачів, збори суддів,-

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Підтримати звернення суддів Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області.
  2. Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Херсонській області терміново вжити заходів та забезпечити Нововоронцовський районний суд Херсонської області належною професійною охороною та встановити стаціонарний металодетектор.
  3. Рішення зборів суддів направити територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Херсонській області та розмістити його на офіційному веб-сайті суду.

 

 

                   Голова зборів                                                                  В.О. Каневський

 

 

                   Секретар зборів                                                              А.А. Волченський

За повідомленням прес-служби суду