Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області провів "День відкритих дверей" для школярів

05 грудня 2017, 10:59

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Онуфріївському районному суді Кіровоградської області 30 жовтня 2017 року було проведено  День відкритих дверей.

Цього разу відвідувачами суду були учні 11 класів та вчитель правознавства Онуфріївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також громадяни.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залу судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у відкритих судових засіданнях.

Розпочинаючи даний захід голова суду Лях М. М. привітала учасників заходу, керівник апарату суду Смоляр Л. А. коротко ознайомила з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух  документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, ведення обліково–статистичних карток, звернення до виконання судових рішень. Старший секретар суду Заїка О. М. наглядно продемонструвала учням роботу Д-3. Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Після інформативних доповідей та ознайомленням з роботою працівників суду керівник апарату суду провела учасникам екскурсію приміщенням суду та відповіла на питання, що цікавили учнів.

У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, було проведено анкетування за результатами якого діти висловили подяку керівництву суду за його проведення .

Керівник апарату суду побажала учням успіхів у навчанні та натхнення.

 

За повідомленням прес-служби суду