Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Макарівський районний суд Київської області взяв під варту громадянина, який підозрюється у вбивстві неповнолітньої

05 грудня 2017, 10:19

01 грудня 2017 року Макарівський районний суд Київської області, розглянувши клопотання слідчого  Макарівського відділення поліції Ірпінського ВП ГУНП в Київській області,  взяв під варту громадянина, 1994 року народження,підозрюваного у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

Так, за версією слідства, 14 листопада 2017 року між підозрюваним чоловіком, який перебував в стані алкогольного сп’яніння,  та його неповнолітньою співмешканкою на побутовому ґрунті виникла сварка, в ході якої чоловік стиснувши руками шию потерпілої, тримав її до тих пір, поки остання перестала чинити йому опір, та внаслідок здавлення м’яких тканин шиї померла.  В подальшому з метою приховання слідів злочину підозрюваний  заховав тіло убитої.

 

Таким чином, чоловіків підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, а саме  в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині.

 

Розглянувши клопотання сторони обвинувачення, суд взяв підозрюваного під варту на 60 діб без можливості внесення застави.

 

Зазначимо, що ухвала суду ще не набрала чинності і може бути оскаржена до апеляційної інстанції, що не зупиняє її виконання.

 

Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  ізвстановленням  обвинувального вироку суду.

 

За повідомленням прес-служби суду