Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо подій в апеляційному суду Одеської області, пов’язана з розглядом кримінального провадження стосовно Ганула Д.В.

01 грудня 2017, 16:57

Сьогодні колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області мала розглядатися апеляційна скарга захисника Маркова О.С. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси про застосування Ганулу Д.В., підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, запобіжного заходу у виді тримання під вартою.   

Проте з урахуванням хвороби головуючого судді Грідіної Н.В., яка наразі перебуває на лікарняному, розгляд зазначеної апеляційної скарги не відбувся та був відкладений на 12 годин 00 хвилин 06 грудня 2017 року. 

В зв’язку з цим, невідомі особи, які з’явилися до апеляційного суду, демонструючи свою зацікавленість в розгляді апеляційної скарги, проявивши зухвалу та агресивну поведінку, влаштували безлад, почали голосно висловлювати образи на адресу головуючої по справі, безпідставно звинувачуючи її в упередженості та навмисному затягуванні судового розгляду через нібито вигадану хворобу.

Крім того, зазначені особи, деякі з котрих свідомо ховали свої обличчя, почали вимагати від заступника голови суду Джулая О.Б. та секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ Котелевського Р.І. негайно здійснити повторний автоматизований розподіл справи та розпочати розгляд апеляційної скарги захисника Маркова О.С., погрожуючи блокуванням будівлі суду на невизначений строк.

Після роз’яснення заступником голови суду Джулаєм О.Б. та секретарем судової палати з розгляду кримінальних справ Котелевським Р.І. порядку проведення автоматизованого розподілу справ та подальшого розгляду апеляційної скарги, зазначені особи залишили будівлю суду.

Фотозвіт

Відеозвіт на Facebook

Прес-служба апеляційного суду

Одеської області