Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Херсонської області звертає увагу Херсонської міської ради на необхідність вирішити проблему підвищеної аварійності ділянки біля будівлі суду

28 листопада 2017, 11:56

Біля будівлі апеляційного суду, на розі вулиці 295 Херсонської стрілецької дивізії та площі Свободи, доволі часто відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, учасники яких нарікають на погану видимість через паркан, який огороджує будівлю від проїжджої частини, та звинувачують у цьому суд.  

Апеляційний суд Херсонської області має повідомити наступне.

Слід зазначити, що паркан біля будівлі апеляційного суду Херсонської області не перебуває на балансі суду, але підвищена аварійність на вказаній ділянці непокоїть не тільки мешканців міста Херсона, а і колектив суду. Тому на початку поточного року можливість вирішення даного проблемного питання обговорювалася з представниками Херсонської міської ради, які виходили на місце.

Під час обговорення, представники суду підтримали наміри щодо вчинення відповідних дій для усунення передумов виникнення аварійних ситуацій, але, усвідомлюючи свою відповідальність за безпеку відвідувачів суду, висловили побажання здійснити не демонтаж паркану, а його реконструкцію, оскільки зі сторони вул. Небесної Сотні відбувалися неодноразові зіткнення із огорожею, і єдине, що слугувало захистом людей, які перебували перед головним входом до будівлі суду, був той самий паркан.

Представники Херсонської міської ради підтримали пропозицію щодо реконструкції паркану та запропонували варіанти її технічної реалізації.

Однак, з моменту зустрічі не відбувалося жодних змін, тому Апеляційний суд Херсонської області неодноразово цікавився часом початку робіт, але конкретної відповіді не отримав.

Наразі, за повідомленням представників Херсонської міської ради, до відання якої належить вирішення цього питання, воно залишається відкритим.

 

За повідомленням прес-служби суду