Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний суд наблизить правосуддя до суспільства

27 листопада 2017, 10:36

Судді та працівники апарату Апеляційного та місцевих судів Волинської області взяли участь у навчальному семінарі з питань роботи електронного суду. Практичним досвідом щодо впровадження новітніх інформаційних технологій поділився голова Київського районного суду міста Одеса, голова ГО «Асоціація слідчих суддів» Сергій Чванкін, судді та працівники цього суду.


У багатьох Європейських країнах та США впроваджено електронний документообіг при здійсненні судочинства з розгляду окремих категорій справ. Так у нашого найближчого сусіда Респібліка Польща - з 2010 року, в Італії - з 2015 року, у Сінгапурі судочинство повністю здійснюється без паперових документів. В Україні ось уже два роки учасник процесу може отримати судові повідомлення та рішення по справах на свою електронну пошту, взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Для цього потрібно зареєструвати поштову скриньку та подати відповідну заяву. З липня 2018 року учасники судових процесів зможуть уже подати до суду позовні заяви та інші документи через електронну пошту. 
Впровадження таких інформаційних технологій наблизить правосуддя до суспільства, зменшить судові витрати як учасників процесу, так і держави.

За повідомленням прес-служби суду